Pita ( zsebes zsemle) recept
2010.05.18. 18:51
Pita ( zsebes zsemle) recept
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 db közepes nagyságú burgonya
2,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz
1 kávéskanál cukor
só
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
2. Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben.
3. Ha a burgonya megfőtt, leöntjük róla a vizet és áttörjük. Ezután az élesztős vízzel a liszthez keverjük, ízlés szerint sózzuk.
4. A tésztát jól összegyúrjuk.
5. Kb. 1 órán át langyos helyen kelesztjük.
6. Ha megkelt, két lehetőség kínálkozik. Az egyik, hogy kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és tetszőleges nagyságú köröket vágunk belőle. Kezdők alkalmazhatják azt a módszert, hogy kiválasztanak egy megfelelő méretű lábost, tányért, szűrőt, szitát, stb. A lényeg, hogy kör alakú legyen, majd a tésztára helyezve derelyevágóval körbevágják. A másik lehetőség, hogy a megkelt tésztából annyit szakítunk, amennyi egy darab pitához kell, és ezt nyujtjuk kör alakúra. Mindenki válassza a neki tetsző, és számára könnyebb megoldást.
7. Tetejét villával megszúrkáljuk.
8. Előmelegített sütőben ( kb. 175 fokon) 10-15 perc alatt készre sütjük.
9. Még melegen zsebet vágunk rá.
10. Tölthetjük fűszeres, pácolt és persze előzőleg hőbehatással kezelt húsokkal, zöldségekkel, mártásokkal stb.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.