Pita ( zsebes zsemle) recept

2010.05.18. 18:51

Pita ( zsebes zsemle) recept

 

Hozzávalók:

 

50 dkg finomliszt

 

3 db közepes nagyságú burgonya

 

2,5 dkg élesztő

 

2,5 dl langyos víz

 

1 kávéskanál cukor

 

 

Elkészítés:

 

1.     A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.

2.     Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben.

3.     Ha a burgonya megfőtt, leöntjük róla a vizet és áttörjük. Ezután az élesztős vízzel a liszthez keverjük, ízlés szerint sózzuk.

4.     A tésztát jól összegyúrjuk.

5.     Kb. 1 órán át langyos helyen kelesztjük.

6.     Ha megkelt, két lehetőség kínálkozik. Az egyik, hogy kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és tetszőleges nagyságú köröket vágunk belőle. Kezdők alkalmazhatják azt a módszert, hogy kiválasztanak egy megfelelő méretű lábost, tányért, szűrőt, szitát, stb. A lényeg, hogy kör alakú legyen, majd a tésztára helyezve derelyevágóval körbevágják. A másik lehetőség, hogy a megkelt tésztából annyit szakítunk, amennyi egy darab pitához kell, és ezt nyujtjuk kör alakúra. Mindenki válassza a neki tetsző, és számára könnyebb megoldást.

7.     Tetejét villával megszúrkáljuk.

8.     Előmelegített sütőben ( kb. 175 fokon) 10-15 perc alatt készre sütjük.

9.     Még melegen zsebet vágunk rá.

10.     Tölthetjük fűszeres, pácolt és persze előzőleg hőbehatással kezelt húsokkal, zöldségekkel, mártásokkal stb.

 

 

Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joe90210.blog.hu/api/trackback/id/tr302013550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása